Hoe vind je de perfecte aftershave?

Hoe vind je de perfecte aftershave?
Aftershaves zijn er in vele soorten en maten. Van aftershave lotion tot balsem, met of zonder alcohol en in eindeloos veel verschillende geuren. Maar hoe vind je in dit grote aanbod nu de perfecte aftershave voor jou? Lees deze 5 tips en ontdek welke aftershave het beste bij jou past voor een zacht, fris en zelfverzekerd gevoel na het scheren.

1. Bepaal je huidtype

Het bepalen van je huidtype is de basis voor het kiezen van de juiste aftershave. Voor een droge of gevoelige huid is een hydraterende, kalmerende aftershave balsem de beste optie. Deze balsems bevatten vaak verzachtende ingrediënten zoals aloë vera, kamille en vitamine E, die de huid voeden en irritatie verminderen.

Heb je een normale tot vette huid? Dan is een lichtgewicht, niet-vette aftershave lotion aan te raden. Deze lotions hydrateren zonder de poriën te verstoppen. Bij een vette of acne-gevoelige huid kan een verfrissende aftershave lotion met een klein percentage alcohol helpen om overtollig talg te reguleren en onzuiverheden te voorkomen.

Tip: Voor de man met een gevoelige huid is Proraso White Sensitive Aftershave Balsem een absolute aanrader. Deze met groene thee- en haverextracten verrijkte balsem kalmeert en hydrateert de gevoelige huid, waardoor irritatie direct wordt verminderd.

2. Let op de ingrediënten

Naast het bepalen van je huidtype, is het verstandig om te letten op de ingrediëntenlijst. Zoek naar aftershaves met verzorgende en kalmerende bestanddelen zoals glycerine of hyaluronzuur voor hydratatie. Daarnaast hebben ingrediënten zoals niacinamide en zoethoutwortelextract een ontstekingsremmend en antibacterieel effect.

Vermijd aftershaves met irriterende ingrediënten zoals hoge concentraties alcohol, menthol of parfum, vooral als je een gevoelige huid hebt. Deze stoffen kunnen de huid uitdrogen en irriteren, wat kan leiden tot roodheid, branderigheid en ongemak na het scheren.

3. Probeer verschillende texturen

Aftershaves zijn er in allerlei texturen, van lichte lotions tot rijke balsems. Het kan even zoeken zijn naar de textuur die jij het prettigst vindt. Sommige mannen geven de voorkeur aan een snel absorberende lotion, terwijl anderen zweren bij de verzorgende werking van een balsem. Experimenteer welke textuur het beste aanvoelt op jouw huid.

Tip: Clubman Pinaud Whiskey Woods Aftershave Lotion is de populairste aftershave lotion bij Mannenzaak. Proraso Green Refreshing Aftershave Balsem is een van onze populairste aftershave balsems.

4. Kies de juiste geur

Aftershave geuren variëren van sterk en mannelijk tot subtiel en fris. Kies een geur die past bij jouw persoonlijkheid en stijl. Uiteindelijk is de geur van een aftershave een kwestie van persoonlijke smaak, dus test verschillende opties tot je jouw signature scent hebt gevonden.

Tip: De iconische Wood & Spice geur in Reuzel Aftershave Wood & Spice creëert de perfecte balans tussen mannelijkheid en frisheid. Voor veel mannen biedt deze aftershave met zijn warme maar niet overheersende geurkarakter de ideale middenweg.

5. Lees reviews en vraag advies

Het lezen van klantreviews op onze website geeft vaak een goed beeld van de voor- en nadelen van een bepaalde aftershave, zoals de geur, textuur, hydratatie en eventuele huidirritaties. Zo kom je mogelijk nieuwe merken of producten op het spoor die de moeite van het proberen waard zijn. Ook kun je ons altijd om advies vragen.

Tip: Proraso Red Sandalwood Aftershave Lotion is de best beoordeelde aftershave bij Mannenzaak en wordt door klanten met name geroemd om de heerlijke geur en milde formule.