Huidverzorging voor mannen in de zomer: 8 tips

Huidverzorging voor mannen in de zomer: 8 tips
De zomer is een uitdagende tijd voor de mannenhuid. De combinatie van warmte, zon, zweet en vuil kan leiden tot onzuiverheden, irritatie en vroegtijdige huidveroudering. Met de juiste zomerse huidverzorging kun je je huid echter gezond en stralend houden. Hier zijn 8 tips om je huid als man in de zomer in topconditie te houden:

Tip 1: Reinig je gezicht. Reinig 's ochtends en 's avonds met een milde, niet-uitdrogende gezichtsreiniger met een natuurlijke formule. Zo verwijder je vuil, overtollig talg en dode huidcellen zonder de natuurlijke beschermlaag van de huid aan te tasten. Vermijd te heet water, want dat kan de huid uitdrogen.

Tip: Baxter of California Daily Face Wash is op dit moment de populairste gezichtsreiniger bij mannen en zorgt voor een schone, zachte en energieke huid.

Tip 2: Drink voldoende water. Drink minimaal 3 liter water per dag om je huid van binnenuit te hydrateren en uitdroging te voorkomen. Vermijd overmatig gebruik van alcohol en cafeïne, want dit kan vochtafdrijvend werken en je huid uitdrogen. Kruidenthee zonder cafeïne kan juist goed zijn voor de huid.

Tip 3: Exfolieer je gezicht. Exfolieer 1-2 keer per week met een zachte scrub om dode huidcellen te verwijderen en je huid glad en egaal te maken. Vermijd te agressief scrubben en kies een scrub met ronde, zachte deeltjes in plaats van hoekige, schurende korrels.

Tip: Bluebeards Revenge Face Scrub heeft een milde formule verrijkt met gemalen olijfpitten en gember speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid in het gezicht.

Tip 4: Vermijd blootstelling aan de volle zon tussen 12.00 en 15.00 uur ’s middags. Zoek in plaats daarvan liever de schaduw op of draag beschermende kleding om verbranding en huidschade door UV-straling te voorkomen. Een pet of hoed zijn van belang om je gezicht te beschermen als je toch langere tijd in de zon bent.

Tip 6: Smeer een crème met SPF. Kom je in de zomer dagelijks veel buiten, bijvoorbeeld omdat je buiten sport of werkt? Smeer je gezicht dan elke ochtend in met een (zonnebrand)crème met SPF 30 of hoger. Breng elke 2 uur opnieuw aan zolang je buiten bent en kies een waterbestendige formule als je gaat zwemmen.

Tip: Voor zonbescherming kun je een speciale zonnebrandlotion gebruiken zoals Salt & Stone SPF 50 Sunscreen Lotion, maar ook een allround gezichtscrème met SPF zoals Recipe for men SPF 30 Face Cream.

Tip 6: Douche niet te warm. In de zomer breng je veel tijd buiten door en zweet je meer. Vermijd echter lange, hete douches die de huid kunnen uitdrogen. Neem bij voorkeur een koude douche na het sporten of zwemmen om je huid te verfrissen en overtollig zweet en chloor te verwijderen.

Tip 7: Hydrateer je huid. Gebruik overdag een hydraterende gezichtscrème of moisturizer om je huid te hydrateren. Kies een formule met hyaluronzuur of glycerine en breng aan op een schone, droge huid. Voor het verzorgen van de huid op je lichaam kun je een hydraterende bodylotion gebruiken.

Tip: Voor een gezichtscrème is Doers of London Hydrating Face Cream bij veel mannen een populaire keuze, als bodylotion raden we Doers of London Hand & Body Lotion aan.

Tip 8: Vermijd producten met alcohol. In de zomer is de mannenhuid extra gevoelig voor irritaties, zoals door zon, warmte en chloor. Vermijd daarom huidverzorgingsproducten die alcohol bevatten, zoals veel (goedkope) aftershaves bij de supermarkt en de drogist.

Tip: Proraso White Sensitive Aftershave Balsem is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige mannenhuid en is hierdoor bijzonder mild voor de geïrriteerde huid in de zomer.