Is grijs haar bij mannen aantrekkelijk?

Is grijs haar bij mannen aantrekkelijk?

Grijs haar bij mannen is een gevoelig onderwerp. Terwijl sommige mannen zich zorgen maken over het krijgen van grijze haren, blijkt uit onderzoek dat veel vrouwen mannen met grijs haar juist aantrekkelijk vinden. In dit artikel lees je wanneer grijs haar heel aantrekkelijk kan zijn en wanneer je het wilt verven.

Op welke leeftijd worden mannen grijs?

Het moment waarop mannen grijs worden verschilt sterk per individu. Sommige mannen krijgen al op hun 20e of 30e hun eerste grijze haren, terwijl anderen pas op latere leeftijd grijs worden. Gemiddeld genomen beginnen de meeste mannen rond hun 40e of 50e levensjaar merkbaar grijs haar te krijgen.

Ook de snelheid waarmee het haar grijs wordt verschilt per persoon. Bij sommige mannen gaat dit proces geleidelijk en duurt het jaren voordat ze volledig grijs zijn. Bij anderen kan het echter sneller gaan, soms al binnen enkele jaren. Gemiddeld duurt het proces van de eerste grijze haren tot volledig grijs haar zo'n 10 tot 20 jaar.

Vinden vrouwen mannen met grijs haar aantrekkelijk?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 72% van de vrouwen mannen met grijs haar aantrekkelijk vindt. Dit percentage is opvallend hoog, zeker als je weet dat veel mannen het zelf erg vervelend vinden als ze grijs worden. Maar waarom vinden veel vrouwen dit zo aantrekkelijk? Hiervoor zijn verschillende redenen:

  1. Grijs haar straalt bij mannen een bepaalde volwassenheid en levenservaring uit. Dit kan vrouwen een gevoel van stabiliteit, zekerheid en veiligheid geven.
  2. Mannen met grijs haar komen vaak zelfverzekerder over. Ze staan voor wie ze zijn en proberen zichzelf niet anders voor te doen. Deze authentieke uitstraling vinden veel vrouwen charmant.
  3. Grijs haar kan mannen een ruigere en stoerdere look geven, zeker in combinatie met stoppels of een baard. Denk aan oudere acteurs als George Clooney, die met het verstrijken van de jaren alleen maar charismatischer lijken te worden.
  4. Een man met grijs haar doet sommige vrouwen denken aan een wijze en zorgzame vaderfiguur. Dit geeft een gevoel van vertrouwdheid en kan de indruk wekken dat hij zelf ook een goede vader zou zijn.

Wanneer wil je je grijze haar als man verven?

Hoewel grijs haar bij mannen populair blijkt te zijn, kiezen sommige mannen er toch voor om hun grijze haar te verven. Dit is een persoonlijke keuze waar geen goed of fout antwoord op is. Redenen om je grijs haar te verven kunnen zijn:

  • Je voelt je nog niet klaar voor een grijze look en wilt er jonger uitzien
  • Grijs haar past niet bij je persoonlijke stijl of uitstraling
  • Je werkt in een omgeving waar een jeugdig uiterlijk belangrijk is

Mocht je overwegen om je grijze haar te verven, kies dan voor een natuurlijke kleur die niet te veel afwijkt van je originele haarkleur. Zo komt het resultaat natuurlijker over en zal het niet snel opvallen dat je haar geverfd is.

Wat is de beste verf voor grijs haar bij mannen?

Als je besluit om je grijze haar te verven, is het belangrijk om voor goede kwaliteit haarverf te kiezen. Vermijd agressieve producten met veel chemicaliën. Kies bij voorkeur voor een verf op basis van natuurlijke ingrediënten die je haar niet uitdroogt of beschadigt.

Bekijk ook goed of de kleur die je kiest past bij je huidtint en natuurlijke uitstraling. Tinten als donkerblond, lichtbruin en middenbruin zijn vaak geschikte opties. Ook grijze haarverf (om je deels grijze haar te egaliseren) pakt vaak erg goed uit. Wil jij je graag laten inspireren door kleuren die op dit moment bij andere mannen populair zijn?

Dit is onze top 3 van best verkochte haarverf voor mannen met grijs haar:

1). Beardburys Haar & Baardverf - Grijs

2). Just For Men Haarverf - Lichtbruin

3). American Crew Precision Blend Haarverf - Donkerblond